вторник, 14 февруари 2012 г.

Магията Любов



           Живеем в материален свят, в който несигурността и битката за оцеляване ни всяват страх и тревога,  превръщат ни в безчувствени и примирени същества, което всъщност е в основата на това да се чувстваме неудовлетворени и помрачени. Животът и годините ни моделират - неусетно, но сигурно. Въпреки това ние владеем най-съвършеното изкуство - да обичаме! Това е единственото сигурно лечение и пречистваща енергия. 


       Любовта е извор, от който всеки човек мечтае да пие; огън, в който всеки е готов да гори; вълшебство, което веднъж усетено, никой не иска да свърши. Тя е тържество на душата и най-прекрасната песен. Благодарение на нея побеждаваме ежедневно най-сивите, най-монотонните, най-тъжните и най-празните дни.
      "Любовта е сила, по-мощна от всяка друга. Тя е незрима - не може да се види или измери - и все пак е достатъчно мощна, за да ви преобрази в миг и да ви донесе радост, повече от каквато и да било материална придобивка." - казва Барбара де Анджелис. 
     "Какво означава да обичаш? Нещо повече от това просто да бъдеш женен или да се любиш с някого. Милиони хора са женени, милиони хора правят секс, но малцина се обичат истински.....
     Обичаш, когато оценяваш какъв прекрасен дар е твоят любим, и възхваляваш този дар всеки ден.
     Обичаш, когато помниш, че партньорът ти не принадлежи на теб - той или тя ти е даден назаем от Вселената.
   Обичаш, когато осъзнаваш, че нищо от онова, което се случва между вас, не е незначително, че всичко, което изричаш може да причини на любимия ти радост или мъка, че всичко, което правиш, ще укрепи или отслаби връзката ви.
  Обичаш, когато разбираш всичко това и всяка сутрин се събуждаш, изпълнен с благодарност, че имаш още един ден, през който да се радваш на любимия си.
    Когато в живота ти има някой, който те обича, ти си щедро благословен. В дар ти е поднесен друг човек, който да върви редом до теб, да споделя дните и нощите ти, леглото и бремето. Човекът, който те обича, съзира в теб твои тайни способности, които никой друг не вижда. Той или тя ще докосва тялото ти на места, които никой друг не докосва. Човекът, който те обича, ще те открие, където и да се криеш и ще превърне любящата си прегръдка в Рай за теб.
    Човекът, който те обича, ти предлага изобилие от чудеса всеки ден. Той притежава способността да ти достави удоволствие с усмивката си, с гласа си, с уханието на шията си, с начина, по който се движи. Притежава способността да прогонва самотата. Притежава способността да превърне обикновеното във величествено. Той е твоят път към Рая, тук на земята. "


 
          На един човек, който вече не чувствал любовта със съпругата си, Стивън Кови дал следният съвет:
"Обичай я", казал той на човека.
"Казах ви, чувствата вече ги няма", отвърнал онзи.
"Обичай я", повторил Кови
"Вие не разбирате. Чувството на любов просто го няма", повторил човекът.
"Тогава я обичай. Ако чувството го няма, това е добро основание да я обичаш."
"Но как обичате, когато не обичате?", попитал човекът.
Кови отвърнал: "Приятелю, любовта е една дума. Затова я обичай. Служи й. Жертвай се. Слушай я. Изпитвай емпатия. Цени я. Утвърждавай я. Готов ли си да правиш това?
Любовта е чувство, да, но чувство, породено от дело. Любовта е всекидневно, дори всекичасно съзнателно ангажиране с изпълнено с любов и грижи поведение към нас самите и към другите. Когато чувството отслабне, наша отговорност е да открием начини да създадем нова любов. Подобно на добре гледана градина, наградата си заслужава усилията."

 
Няма нищо по-хубаво от това, да виждаме искри в погледа на любимия човек и да се чувстваме в плен на магията на любовта всеки един ден.
Несравнимо е усещането, мисълта ти да лети към Обичта всеки миг и да не ти се отдава да събереш мислите си, просто защото най-близкото на сърцето същество е обзело съзнанието ти и пеперудките в стомаха не ти дават да си поемеш дъх.Старайте се да задържите това вълшебно усещане винаги.
Пътуването към любимия човек е като пътуване към себе си – ежедневно, вдъхновяващо, интересно и безкрайно. Просто трябва да го поискате и да го направите.
           Нека всички дни са пропити с усещане за любов, хармония и споделеност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар