понеделник, 23 януари 2012 г.

Да бъдем осъзнати и уверени в годината на Дракона!



Годината на Дракона дава шанс за щастие и успех на всички.

      Китайската лунна Нова година днес навлезе в знака на Дракона, на черния воден Дракон. Тя започва на 23 януари 2012 и ще свърши на 9 февруари 2013 година.
      Драконът от древността е бил покровител на китайските императори, на имперските династии, които са се сменяли на Небесния трон и е смятан за най-могъщото същество в китайския зодиак. Това благородно, но опасно животно, олицетворява в себе си късмета и високото обществено положение. Затова, източните народи са смятали, че е голям късмет да се родиш именно в годината на Дракона. Това е любимият знак на китайците. Притежаващи благородно сърце и много жизнени сили, Драконите се стремят да постигнат всичко в живота. Винаги търсят съвършенството, поставяйки прекалено високи изисквания преди всичко към себе си.
      Драконът е същество емоционално, решително, енергично и успех в годината на Дракона могат да постигнат хора, проявяващи тези качества в стремежа си към целта. Точно за него са думите: "Виждам целта - препятствия не виждам."
Какво означава символът на годината?  
       Драконът е символ на могъщество, мъдрост, величие, безсмъртие и доброта. Черният цвят е цветът на космоса, на полярната нощ, цветът на водните дълбини. Това е година на различни страсти, на решителни действия и мъдрост. Нейната стихия - това е водата. Водата е променлива и динамична. Водата дарява живот и просперитет. Водата е ключът към хармонията на душата и тялото. Водният Дракон символизира творчеството в най-добрата му форма.
    Годината на Дракона ще бъде белязана от вълнение, непредсказуемост, вдъхновение и интензивност. Тя е благоприятна и щастлива за хора дейни и креативни, които се стремят да вървят напред, да стартират нов бизнес или да започнат нови проекти от всякакъв вид, да проявяват предприемчивост и целеустременост. Драконът във всичко цени напористите хора, увереността, умението да се постигат целите, благородството и желанието за победа.


      Според Фън Шуй поставянето на символ с изображението на дракон пази дома и изгонва от него злите духове и недоброжелатели. Благоприятен знак на лееща се вода, жизнеутвърждаващ, подсказващ единението на духовното (крилата) и материалното, земното (змийското тяло). Той олицетворява също така и природните сили - дъжд, гръм, мълнии, но и мъжката сила, ум и съзидание. Традиционен пазител на съкровища, символ на мъдрост и дълголетие, Драконът се използва като талисман срещу врагове.
      Стремете се да бъдете лидер и ще получите покровителството на Дракона. Той ще може да повлияе благоприятно на вашите природни таланти и на развитието на висок интелект. Драконът ще помогне на всички, които действително искат да направят кариера или да постигнат значителен творчески успех.
      Ето защо е важно да се отървете от всички стари, нерешени въпроси и проблеми, за да бъдете отворени и достъпни за възприемане на новото и кардиналните промени. Сменете работата си, ако тя не ви харесва, започнете да учите, отървете се от ненужните връзки и отживели отношения, изяснявайте недоразуменията.
       Това е година на активните хора, с необикновена енергия и елегантна жизненост. Ако бъдете честни и открити и съумеете да пренебрегнете суетата и дребнавостта, то пред вас ще се отворят всички врати и много перспективи.
Обещайте си да бъдете съзидателни, позитивни и динамични!  
Бъдете осъзнати, уверени и щастливи!

Няма коментари:

Публикуване на коментар