вторник, 20 март 2012 г.

Честита първа Пролет!



Пролетно настроение
Пролет идва – ето виж,
шарена картина тя рисува:
цъфтят дръвчета и цветя,
всичко вече е в зеленина.
Жужат пчелички и летят мухички,
птичките завръщат се от юг –
пеят песнички звънливи и прекрасни.
Природата събужда се от зимен сън,
колко хубаво, неповторимо и красиво е сега,
сбогом Зима – ето вече тук е Пролетта!
Магдалена Петкова


През 2012 година Пролетното равноденствие настъпва на 20 март в 07.15 ч.
Днешният ден е изключително енергиен, балансиран и хармоничен ден.
Днес е празникът на пролетното равноденствие, когато денят и нощта имат равна продължителност и енергиите на ин и ян, на светлината и тъмнината, на мъжкото и женското начало са изравнени, така както е и при есенното равноденствие. От днес нататък светлината ще надвива тъмнината и денят ще започне да нараства. Това е началото на пролетта, на обновлението и растежа в природата – първите пролетни цветя и зеленина, първите цъфнали дървета, птички.
В духовно отношение пролетта е символ на прехода от покоя, неподвижността, тъмнината, студенината и вглъбеността на ин-енергията към активността, движението, светлината, топлината и отвореността на ян-енергията. Това е времето, в което се отваряме и обръщаме навън за по-динамични дейности в живота си и за подновяване на връзката и контакта ни с природата.
Изумително е усещането как цялата земя вибрира жадна за първите семена, първите топли пролетни лъчи, за първия пролетен дъжд, нежния цветен аромат и чудната песен на птиците. 

 
Почистете домовете си. Отворете прозорците, за да приемете свежия въздух в дома си. Украсете с ароматни свежи цветя и цветни картини. Хранете се в цветни съдове и пийте вода във весели цветни чаши. Избирайте свежи и топли тонове на дрехите, които обличате. Нека цветовете ви зареждат постоянно.
Почистете и душите си от страха, болките, гнева,  обидите, разочарованията.  И посадете там нови семена  на надеждата, любовта, радостта, вярата,  силата,  добрината, търпението, прошката, благодарността.  Грижете се за цветята в душите си с много топлина и отдаденост.
Пролетта носи промяна, нови надежди, нови стремежи и нови успехи. 
Усещайте пулса и шепота на земята и енергията, която дава на всичко живо.
Бъдете повече сред природата и се наслаждавайте на чудните песни на птиците.
Вдишвайте ароматите на цветя и свежо цъфнали дървета, които витаят във въздуха.  
Опитвайте се  да оставате в тишина и ще се почувствате пречистени и заредени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар