четвъртък, 8 март 2012 г.

Честит 8 март!



Честит празник на всички майки,  съпруги и любими! 
 
Днес е просто още един прекрасен ден, в който да изразим любов и благодарност, да се преклоним пред силата, отдадеността, топлината, нежността, красотата, смелостта и устремеността на жените около нас.

Жените притежават особена сила – те могат да  преживеят всичко – от  романтични разочарования, траур до глад, насилие и други неблагоприятни ситуации с по-голяма лекота, отколкото мъжете. Многовековният опит показва, че те винаги твърдо са понасяли всички нещастия и удари на съдбата – войни, насилие, урагани.
Жените страдат, но отново се изправят на крака. Трудностите ги усъвършенстват и ги правят по-силни. Те са твърди като желязо, но едновременно с това и гъвкави като тръстика, за да понасят ударите на съдбата. Те са отворени към света, което ги прави силни и приспособими към  промените в живота.
Жените притежават всеобгръщаща  и изключителна  енергия. Това е енергията на леещата се светлина и чистата същност.  
И колкото силна и издръжлива да е всъщност една жена, тя не се чувства в пълна хармония без другата половинка от цялото – истинският мъж, който да я сглоби, закриля и накара да се чувства завършена, обичана и истински щастлива.

 
Приказка за най-красивата Жена

Веднъж група мъже започнали да спорят – как изглежда най-красивата жена?
Един обичал огнено-черни, като въглен очи, с изгарящ поглед. Друг харесвал сиво-сини очи, бездънни и дълбоки като небето. Трети пък предпочитал кафеви - топли и усмихнати... И за косата – единият казвал, че е по-хубава късата, а другият настоявал, че е дългата, люлееща се на вълни чак до петите. Едни се възхищавали на висока, величествена осанка, а други предпочитали малки, нежни и изящни фигури...
И всеки си мислил, че неговото мнение и описание е най-точното и не спирал да убеждава останалите в правотата си. Виждайки, че така няма да стигнат до единодушие, накрая решили да отидат при един живял и помъдрял възрастен човек и да чуят неговото мнение:
- Ние започнахме да спорим – разказали му те, - и така и не успяваме да се разберем. Кажи ни, почтени човече, коя е най-красивата жена?
Дълго гледал старецът към белеещите зад облаците върхове на далечната планина и накрая, усмихвайки се ведро, отвърнал:
- Любимата...

Нека винаги да има около вас мъже, които да ви карат да се чувствате прекрасно в ролята си на майка, жена и любима, защото и в приказките, които четем на още непорасналите ни деца се разказва, че не Принцесите са създали Принцовете, а Принцовете са превърнали Пепеляшка, Грозното патенце и краставата жаба в Принцеси.
Нека винаги и по-всяко време да има хора и поводи, които да ви карат да се усмихвате и да се чувствате обичани, ценени, значими, щастливи и удовлетворени жени!

Няма коментари:

Публикуване на коментар