четвъртък, 1 декември 2011 г.

Майчин съвет





Фейза била винаги нервна и имала труден характер. Отговаряла грубо, когато я питали нещо, и причинявала проблеми и караници. Съучениците й не харесвали компанията й и странели от нея. През по-голямата част от времето тя била сама. Докато другите деца се шегували и закачали едно с друго, тя си мислела, че се смеят на нея. Когато приближала към тях, разбирала, че това изобщо не е така, и се отдалечавал объркана и разтревожена. Ходела на училище със свито сърце, защото се чувствала изолирана и отхвърлена от съучениците си. Един ден събрала смелост да разкаже на майка си как никой не я обича и не иска да й бъде приятел.
                Майка й замълчала за миг и после казала:
   - Миличка, никой няма да иска да се сближи с теб, ако ти не се сближиш с него. Няма как да спечелиш симпатиите им, ако първо не им покажеш своите. Отношенията между хората са постоянен двустранен процес на даване и получаване. Затова трябва да си щедра с твоите съученици. Няма да получиш любов, без ти първо да дадеш. Запомни, че толерантността и любовта са десет пъти по-добри от злобата и кавгите. Тези две качества ще ти помогнат да живееш в мир със себе си и с околните.


Променете себе си, за да промените и отношението към вас. Бъдете отворени и отдавайте най-прекрасното на света и хората около вас.  Имате силата да промените нещата. Изберете любовта и мира. Дръжте съзнанието си отворено за всички позитивни послания, които всеки един ден ви поднася.

Няма коментари:

Публикуване на коментар