понеделник, 24 октомври 2011 г.

Нашите мисли


       Дали нашите мисли влияят върху света, в който живеем?  Бъдете сигурни, че е така. Всеки един от нас влияе върху действителността, която виждаме, дори когато се опитваме да избягаме от този факт и да се преструваме на жертви.
      Всички ние сме богове. Всички ние създаваме този свят. Светът представлява една поредица от възможности, от които ние избираме.

       Единственото нещо, което ни прави велики, не е онова, което правим с телата си, а онова, което правим с ума си. Има неща, които допринасят за вашето развитие. Има и други, които не допринасят. Ако съзнателно градим съдбата си, ако сме осъзнати от духовна гледна точка и сме проникнати от идеята, че нашите мисли променят реалността и собствения ни живот, защото  реалността, това е животът ... тогава вече можем да твърдим, че сътворяваме деня си. Трябва да осъзнаваме какви невероятни възможности притежаваш и колко удивително нещо е твоят ум. Необходимо е само да формулираме точно какво искаме и да се концентрираме върху тази мисъл, да насочим към нея цялото си осъзнаване и тя да остане единствена в съзнанието ни, докато престанем да възприемаме себе си и времето и забравим за своята индивидуалност. Съзнанието влияе на хората около вас, върху материалните обекти, върху бъдещето ви. Вие сте част от творческия екип, който създава бъдещето.
      Ние сме много повече от това, което си мислим, че сме. Ние дори можем да бъдем много повече и от това. Ние можем да влияем върху обкръжението си, върху хората. Ние можем да влияем върху бъдещето. Ние сме части от едно цяло. Ние сме тук, за да бъдем творци. Ние сме създадени, за да изпълним пространството с идеи и замъци на мисълта. Ние сме тук, за да направим нещо смислено от този живот. Съзнанието е основата на цялото Битие. Ние трябва да търсим познанието, без да го изкривяваме с нашите пристрастия и ако успеем да го постигнем, ние ще превърнем това знание в действителност.

От филма “ Какви сме ние всъщност”

Няма коментари:

Публикуване на коментар