сряда, 19 октомври 2011 г.

Животът е кръстословица ...


"По думите си ще бъдеш оправдан,
и по думите си ще бъдеш осъден"
МАТЕЙ 12:37


   Животът е кръстословица и правилната дума дава отговора.  Думата е като магическа пръчица за човека. Тя е изпълнена с вълшебство и със сила! С нейна помощ можете  да промените всичко - на мястото на скръбта да се появи радост, на мястото на болестта - здраве, на мястото на недоимъка - изобилие. ..  Човек, който познава силата на думата, е много внимателен, когато говори. Той трябва само да наблюдава реакциите, които думите му предизвикват и ще разбере, че те "не се връщат празни". Чрез изречената дума човек непрекъснато кове своите закони.
   Замисляли ли сте се някога за силата на думите, които употребявате? Подлагате се на диети, подбирате храната, която ядете, внимавате за калориите, грижите се за външността си, за да сте във форма, подбирате си модерна дрешка, обувки, чанта … Но колко често сте опитвали да подбирате или контролирате думите, които изричате?  Те са оръжие, което в повечето случаи не познавате или не осъзнавате. Те са средството, кодът, който използвате  в себеизразяването си ежедневно и постоянно. По думите ще ви оправдаят и по думите ще ви осъдят, защото те никога не остават без последствия. Използвате думи, които понякога помагат, а друг път – нараняват, понякога вдъхновяват – друг път обезверяват, понякога разказват истории - друг път променят истината, понякога създават бъдещето – друг път ровят в миналото …  Със сигурност в живота на всеки е имало момент, в който е нараняван от думите на някого или пък вие сте наранили някого, изричайки ужасни думи. Възможно е да сте осъзнали и съжалили, или да сте доволни от това, което сте отвърнали. При всички случаи – това са били неправилните думи, които са се върнали към този, който ги е изговорил под формата на друго негативно събитие, случка, ситуация или болест. В повечето случаи не осъзнаваме това и затова и не правим опити да го променим.
    Но както мислите, така и думите притежават сила, енергия, магия… Те са способни да подчертаят нашата индивидуалност, да привличат или отблъскват... Може би сте чували или сте казвали, че животът е труден, щастието мимолетно, любовта невъзможна, а светът студен и враждебен. Всичко това се е отпечатало върху подсъзнанието ви и сте откривали във времето, че нещата стоят точно както са ви казвали. Получили сте доказателства за думите си. Спомнете си как се зареждате с божествен ентусиазъм, когато молитвите ви и мечтите ви се сбъднат. Това означава, че отново сте получили доказателство и сте се освободили от някакво ограничение. Каквото избирате да мислите и говорите – това се случва.  Няма съмнение, че това, което не обичате или мразите, непременно ще ви се случи, защото когато човек мрази, създава жива картина в подсъзнанието си и тя се материализира. Гневът, зложелателството, омразата, страхът и други отрицателни вълнения повреждат телесните клетки,  отравят кръвта и са причина за болести, неуспехи и бедност.  Ако човек пожелае някому "лош късмет", със сигурност ще си навлече лош късмет. Ако иска да помогне на някого, за да успее, той всъщност прави това и за себе си.
    „Моето слово, което излиза из устата  Ми, се не връща към Мене празно, а изпълнява що Ми е угодно, и върши онова, за което съм го Аз пратил” (Ис. 55:11)
    Тялото може да се поднови и преобрази чрез думите, които се изричат и чрез добрите мисли, а болестите трябва да се изхвърлят напълно от съзнанието. Един метафизик знае, че всяка болест има своето душевно съответствие и за да излекува тялото си, човек трябва най-напред да "излекува душата си". Старайте се да не изричате думи на обвинения, ярост, завист, обида, тъга, а по-често да изричате „обичам те”, „благодаря”, „прости ми”, „съжалявам”.
    Щастието и здравето трябва да се извоюват чрез пълен контрол върху мислите, емоциите и думите.  Когато човек е уравновесен и щастлив, той е здрав! 
    Има една стара поговорка, според която човек трябва да използва думите си за три цели: да лекува, благославя и помага. Това, което човек казва за другите, ще бъде казано и за него, това, което пожелава на другия, пожелава и на себе си. "Проклятията се връщат като пилците в гнездата си вечер".
    Вие изживявате това, което сте казали или помислили преди няколко дни. Променяйки думите и мислите, ще установите промяната в живота си. Пътят за упражняване на контрол над живота преминава през контрол на думите и мислите. Подбирайте внимателно думите, които искате да видите материализирани. Винаги мислете за силата, която носят думите, защото всичко, което чувате, четете или изричате, повлиява на действията ви! Никой друг не мисли чрез вашия ум, освен вие самите. Вашите думи са вашият свят.


    Бъдете винаги позитивни! Наблюдавайте мислите си! Следете думите си!  Това, което мислите, и думите, които изговаряте в този момент, създават бъдещето ви. Подбирайте ги  осъзнато и с любов, за да привличате  вдъхновяващи събития и прекрасни хора . Внимателно насочвайте тази динамична сила във  вас да лекува, благославя и прави добро. Разпръсквайте вълни от доброжелателство към целия свят и бъдете благословени.
Нищо не е прекалено хубаво, за да не бъде истина.
Нищо не е прекалено хубаво, за да не се случи.
Нищо не е прекалено хубаво, за да не може да продължи достатъчно дълго.



Няма коментари:

Публикуване на коментар