вторник, 20 септември 2011 г.

Днес - тук и сега!




                 Времето върви – ден след ден. Решаваме проблеми, справяме се с трудности, постигаме успехи, на които често не се радваме, защото бързаме за следващата задача. Децата ни растат, но времето никога не стига да изживеем напълно присъствието им. Сигурно има момент, в който сте казали „Кога мина тази година, не я усетих.” И тогава извиквате ли в съзнанието си прекрасни моменти или просто се сещате за хилядите задачи, които сте свършили? Спомняте ли си сутрините, в които сте се събудили до любимия човек или колко пъти казахте на някой „обичам те”?
                Помните ли морските залези, планинския въздух, който вдишвахте, милувката на слънцето, топлите детски ръчички, вкусната вечеря, приготвена от любим човек, приятелските споделени вечери? ... Колкото повече се сещате за такива моменти, толкова повече смислени дни сте изживели.
                 Когато престанете  да се тревожите за това, което вече се е случило, когато спрете да се притеснявате за това, което може изобщо никога да не стане, само тогава ще заживеете в настоящия момент и  ще започнете да усещате истинската радост от живота. Ден след ден! Не поглеждайте назад – каквото е станало, вече не можете  да промените …  Миналото е свършено. Поучете се от него и го оставете да си замине. А бъдещето дори още не е тук. Планирайте го, но не си губете  времето да се безпокоите за него.  Бъдете сигурни само в едно:  Това, което ви се случва днес – осъзнато или не, сте мислили вчера, а утре ще ви се случи това, което мислите  днес.
                  Отворете съзнанието си и не пропускайте насладата и радостта от днес – тук и сега. Доловете  аромата на цветята, полъха на вятъра, топлината на нечие присъствие, усетeте сладостта на храната, осъзнайте успеха, оценете  усмивката на непознат, почувствайте хармонията на вечерта.... Изберете да сте щастливи днес. Обещайте си, че днес ще се усмихвате повече и няма да позволите на нищо да помрачи деня ви и благодарете за всичко, което имате.
                   Бъдете будни за настоящето! Не пропускайте  усещането, аромата, деликатността, изяществото и красотата на днешния ден.
                   Живейте тук и сега! Живейте Днес!






Започни от днес!
... да не се тревожиш за вчерашния ден Той е в миналото и никога не се променя. Само ти можеш да се промениш, ако пожелаеш да го направиш.
... да не се тревожиш за утрешния ден. Той винаги ще е пред теб и ще очаква да дадеш най-доброто от себе си, но това може да стане само, ако изживееш пълноценно днешния ден.
Погледни в огледалото и виж себе си. Ти си личност, която заслужава вниманието и възхищението ти. Ти си личност, която с удоволствие ще опознаваш и уважаваш.
Започни от днес!
... да цениш всеки момент от живота си и даровете, които получаваш в този свят... Споделяй щедро тези подаръци с околните.
… да посрещаш предизвикателствата  с кураж и решителност...
Преодолей бариерите, които могат да попречат на твоето израстване и самоусъвършенстване.
Започни от днес!
... да не позволяваш липсата на кураж да помрачи представата за  собственото ти Аз, желанието ти да успяваш и способността ти да обичаш.
Погледни с нова вяра към човешката доброта, независимо какво ти се е случвало до сега. Това е шансът ни за по-добро бъдеще...
Отвори съзнанието и сърцето си, посрещай с желание преживяванията, запознай се с нови хора...
Започни от днес!
... да осъзнаваш, че ти си отговорен за собственото си щастие, затова прави неща, които те правят щастлив.
... да се наслаждаваш на чудесата на природата, да слушаш любимата си музика. Можеш да намериш удоволствие и красота във всичко около теб, стига да пожелаеш!
Започни от днес!
... да развиваш това, което можеш, остави останалото. Стреми се да даваш най-доброто от себе си.
Започни от днес! Днес е най-хубавият ден от твоя живот!
И така продължи ... всеки ден!


Няма коментари:

Публикуване на коментар