вторник, 21 юни 2011 г.

Правилата на живота от Бил Гейтс


Правилата са част от реч, която Бил Гейтс държи пред завършващи ученици и студенти. Някои казват, че тези мъдри правила не ги е измислил той, а цитира Чарлз Сайкс, но така или иначе, това което казва е актуално и много вярно дори и днес! Ето ги и тях:
1. Животът е несправедлив – свиквай с това!
2. Светът и хората в него, не ги интересува твоето самоуважение. Те ще очакват от ТЕБ да постигнеш нещо, ПРЕДИ да се почувстваш добре!
3. Няма да получаваш заплата от 40 000 долара веднага след като завършиш училище или колеж! Няма да бъдеш заместник директор със служебни кола и телефон, докато не си ги заслужиш!
4. Ако си мислиш, че твоят учител е твърде строг, почакай докато срещнеш шефа си! Той не е назначен на мандат и мястото му зависи от това, как ти си вършиш работата!

5. Печенето на бургери не е под твоето достойнство! Твоите прародители са имали различна дума за това – наричали са го възможност!
6. Ако объркаш нещата, не са виновни родителите ти! Затова не ги обвинявай за грешките си, а се поучи от тях!
7. Преди да се родиш, твоите родители не са били тези скучни хора, които са сега. Те са станали такива, докато са плащали твоите сметки, чистели са ти дрехите и са слушали приказките ти за това, колко си модерен! Затова, преди да започнеш да спасяваш дъждовните гори от паразитите на поколението на родителите ти, опитай като начало да подредиш гардероба в собствената си стая!
8. В училище може и да е нямало разделение на победители и загубеняци, но в живота такова има! В някои училища са премахнали повтарянето на един и същ клас: дават ти колкото опита са ти необходими, за да напишеш правилният отговор. Това обаче няма ни най-малка прилика с реалния живот!
9. Животът не е разделен на семестри. Няма летни ваканции и много малко от твоите работодатели ще бъдат заинтересовани да ти помагат да откриеш себе си. Ще трябва да правиш това през твоето свободно време!
10. Телевизията НЕ отразява истинския живот! В реалността, хората всъщност трябва да излязат от заведенията, за да отидат на работа!
11. Бъди мил със странните и зубърите в училище. Много е вероятно някой от тях да бъде твой началник!


Източник: http://www.positivespirit.net


Няма коментари:

Публикуване на коментар