понеделник, 28 ноември 2011 г.

Подаръкът



                На млад мъж му предстояло съвсем скоро да се дипломира. От дълго време той не откъсвал очи от един спортен автомобил в близкия магазин и тъй като знаел, че баща му може да си го позволи, му казал, че си мечтае това да е подаръкът му за завършването.
                Този ден приближавал и младежът започнал да очаква от баща си знаци, че е купил колата. На самия ден баща му го извикал в кабинета си. Казал му, че е горд да има толкова чудесен син и че много го обича. После му подарил красиво опакована кутия. Любопитен, но и леко разочарован, синът отворил кутията и намерил вътре красива Библия с кожена подвързия, на която със златни букви било избродирано името му.

вторник, 22 ноември 2011 г.

Управлявай промяната!


Думите, които ще прочетете по-долу, са написани върху надгробната плоча на английски епископ в криптата на Уестминстърското абатство:
Когато бях млад и свободен и въображението ми не знаеше граници, мечтаех да променя света. Като започнах да остарявам и помъдрявам, открих, че светът няма да се промени, така че поукротих стремежите си и реших да променя само страната, в която живеех.
            Но и тя изглеждаше непоклатима. 


петък, 18 ноември 2011 г.

Да се научим да обичаме себе си





Десет правила на човешките същества

1. ЩЕ ПОЛУЧИШ ТЯЛО
Дали го харесваш или мразиш, то ще бъде твое през цялото време, докато си на тази земя.
2. ЩЕ УСВОЯВАШ УРОЦИ
Записан си в целодневното неофициално училище, наречено "Живот".
Всеки ден ще имаш възможност да усвояваш уроци.
Някои от тези уроци може и да не ти харесат;
други може и да намразиш;
трети може да ти се сторят неуместни и глупави.
Тези уроци са част от твоята лична учебна програма.

петък, 11 ноември 2011 г.

Вибрацията на числата




Според метафизиката в цифрите има висш смисъл, това е обединение на същностите в едно цяло, което значи изцеление – духовно и физическо за хората. Ако Съзнанието е узряло за плодовете на Вселената, то ще получи този Дар, твърди експертът по медитативни и духовни практики Мартина Генкова.
Числото ЕДИНАДЕСЕТ е едно от сакралните числа и се свързва с Трансформация и духовно развитие. Нумеролозите потвърждават, че 11 е числото на промените и огромните енергии.
ЕДИНАДЕСЕТ е удвоена единица, която е водач и много положително число. Двете единици говорят за  отлична интуиция и проницателност, носи духовно послание, просветление, вдъхновение.

понеделник, 7 ноември 2011 г.

Ако само повярваш ...




           Неуспелите хора се характеризират с една обща черта. Познати са им всички причини за неуспеха и имат според убеждението си, непреодолимо алиби, обясняващо защо именно те са толкова неуспяващи. Някои от тези оправдания са умни и могат да бъдат обективно обосновани. С оправдания, обаче не е възможно да се плаща, както с пари. Светът се интересува само от едно единствено нещо - дали сте постигнали успех? Един известен аналитик, който изучавал човешките характери, съставил списък на най-често срещаните оправдания. Внимателно ги прочетете и проучете колко от тези оправдания използвате в своя защита.

четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Абсолютна неограниченост


Абсолютна неограниченост е метод за постигане на благополучие, здраве, душевен мир и всичко, за което мечтаете, описан от Джо Витале и д-р Хю Лен в едноименната им книга.
 

Шест основни принципа за абсолютна неограниченост:

1. Нямате ни най-малка представа какво се случва. 
Невъзможно е да схванете в истинската му пълнота случващото се около вас, съзнателно или подсъзнателно. В мига, в който четете, тялото ви и вашият мозък регулират процесите във вашият организъм без дори да го осъзнавате. Във въздуха се разпространяват множество невидими сигнали от радиовълни до мисловни форми, които вие изобщо не долавяте на съзнателно ниво. Всъщност, точно в този момент вие създавате ваша собствена реалност, но на подсъзнателно ниво, в отсъствието на  всякакво съзнателно осмисляне или съзнателен контрол. Ето защо можете да храните у себе си колкото си щете положителни мисли и въпреки  това да се чувствате съкрушени. Творецът не е вашият разум.