понеделник, 31 октомври 2011 г.

Парад на живота



           Животът е парад. Може да вървим по главната улица под звуците на оркестъра и в един момент да осъзнаем, че минаваме покрай това, което търсим. Какво да правим? Да спрем и да напуснем парада? Да продължим да вървим напред без съжаление? Да се чувстваме зле затова, че всичко, което сме искали, е на погрешната страна на улицата? Минало е! Забрави го и продължи напред!


Понякога нашият парад не е много хубав и тълпата не се интересува от нас. Ако влачим със себе си всичко, покрай което сме минавали в живота си, ще съсипем настоящето си. Няма бъдеще за човек, който живее в миналото.

четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Нашето време ...



Размисли на брилянтния американски комик, актьор и писател Джордж Карлин (12 май 1937 год. – 22 юни 2008 год.), носител на четири награди Грами, определен за втория най-велик комик в света, представящ моноспектакли на живо.


Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи, но по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.

понеделник, 24 октомври 2011 г.

Нашите мисли


       Дали нашите мисли влияят върху света, в който живеем?  Бъдете сигурни, че е така. Всеки един от нас влияе върху действителността, която виждаме, дори когато се опитваме да избягаме от този факт и да се преструваме на жертви.
      Всички ние сме богове. Всички ние създаваме този свят. Светът представлява една поредица от възможности, от които ние избираме.

сряда, 19 октомври 2011 г.

Животът е кръстословица ...


"По думите си ще бъдеш оправдан,
и по думите си ще бъдеш осъден"
МАТЕЙ 12:37


   Животът е кръстословица и правилната дума дава отговора.  Думата е като магическа пръчица за човека. Тя е изпълнена с вълшебство и със сила! С нейна помощ можете  да промените всичко - на мястото на скръбта да се появи радост, на мястото на болестта - здраве, на мястото на недоимъка - изобилие. ..  Човек, който познава силата на думата, е много внимателен, когато говори. Той трябва само да наблюдава реакциите, които думите му предизвикват и ще разбере, че те "не се връщат празни". Чрез изречената дума човек непрекъснато кове своите закони.

неделя, 16 октомври 2011 г.

За ума и таланта на Оскар Уайлд



Днес се навършват 155 г. от рождението на Оскар Уайлд – английски писател, белетрист и драматург от ирландски произход (1856-1900).
Прекрасен ден, в който да се подсетим за изумителния му талант.


Малцина са английските писатели като Оскар Уайлд, които приживе се превръщат в легенда. За него се казва, че притежава вроден магнетизъм и където и да се появи, неизменно приковава вниманието - с артистичното си поведение, с бохемския си дух, с умението да превръща и най-баналния разговор в искрящ от остроумие диалог. От ранна възраст се ръководи от един принцип - изкуството да живееш означава да живееш красиво..
Изключителен, гениален, странен, неповторим, див, мечтател, живеещ в собствен свят, но никога изолиран от реалността, понякога саркастичен, друг път – нежен и чувствителен.
В творбите му има любов, тъга, отдаденост, нежност, себеотрицание, саможертва и всички онези човешки качества, които трябва да откриваме, развиваме и съхраняваме.
Нека да си припомним прекрасната приказка за всеотдайността, саможертвата и красотата „Славеят и розата".

четвъртък, 13 октомври 2011 г.

Обещай си ...



Обещанията, които всеки човек трябва да даде на Себе си...
Из "Ключът" от Джо Витале 



Обещай си …
да бъдеш силен и нищо да не е в състояние да наруши вътрешния ти мир!
Обещай си …
да излъчваш и внушаваш здраве, щастие и благосъстояние към всеки, с когото общуваш!
Обещай си …
да накараш всичките си приятели да почувстват, че притежават нещо много ценно!

събота, 8 октомври 2011 г.

Хвани Слънцето



Хвани слънцето. Не скърби за тези тъмни талази!
Животът е море от яростни вълни,
И ние се сблъскваме с тях навсякъде.
Пусни ги покрай себе си! Не се бави.
Преодолей тежките приливи и отливи,
от другата страна те чака блестящ лъч от светлина.

четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Силата на оптимистичните мисли



„Хората, които съм виждал да постигат най-голям успех в живота, винаги са били весели и изпълнени с надежда, извършвали са работата си с усмивка и са приемали промените и шансовете в тленния земен живот като мъже; посрещали са трудностите, лошите и добрите събития такива, каквито са." - Чарлз Кингсли